Wonen op een levendige plek in Amsterdam

Gare du Nord is qua bereikbaarheid niet te overtreffen. Met de ferry over het IJ of 5 minuten met de metro, Amsterdam centrum is binnen handbereik. Of is het andersom? Amsterdam Noord is de afgelopen jaren getransformeerd tot een interessante wijk met een overvloed aan nieuwe restaurants, bars, hotels en winkels. Ontelbare kunstenaarsinitiatieven, festivals en start-ups zorgen voor een levendige sfeer. Maar dit stadsdeel heeft nog een ander gezicht: groene pittoreske plattelandsdorpen en oud-Hollandse dijkwoningen. Afwisselend en divers. Hierdoor is Amsterdam Noord ontwikkeld tot een aantrekkelijke plek om een woning te huren. Huren in Gare du Nord is jouw kans om zelf te wonen op deze bijzondere locatie.

Goede bereikbaarheid met auto en OV
De nieuwe Noord-Zuid lijn zorgt ervoor dat je vanuit Gare du Nord met de metro binnen 5 minuten in Amsterdam Centraal staat en in 15 minuten in Amsterdam Zuid. Metro gemist? Dan neem je gewoon de bus. En vanuit Amsterdam Centraal Station ben je natuurlijk ook zo in Utrecht, Rotterdam of op Schiphol. Via de A10 is ook met de auto de bereikbaarheid uitstekend. Een ideale locatie dus voor als je voor je werk vaak op pad moet. Of als je familie verspreid over het land woont.
Ook voor de meer dagelijkse activiteiten ben je snel op weg. Voor je boodschappen kun je na 5 minuten lopen terecht bij het ruime winkelaanbod van Boven 't Y. Zin in groen? Pak je fiets en ga eens op pad. Wie weet kom je uit in Nopeind. Met zijn drie straten een mooi overzichtelijk contrast met de drukte in onze hoofdstad.

Hotspots

Amsterdam is niet voor niks onze hoofdstad. Shoppen, musea, parken, markten, je kunt je helemaal uitleven. Maar Amsterdam Noord weet zich te onderscheiden. Dit stadsdeel werd door de New York Times zelfs uitgeroepen tot een van de hipste buurten van de wereld! Lees hier de top-pick hotspots voor dit noordelijke stadsdeel van Amsterdam.

A’DAM Toren
Een goed begin om je nieuwe woonomgeving van bovenaf te bekijken: met zijn 22 verdiepingen heeft deze toren een spectaculair uitzicht. En vanuit het uitzichtpunt kun jij daar van genieten. In de toren vind je daarnaast diverse bijzondere bars en restaurants en een nachtclub. Het biedt ook een thuis aan diverse muziekgerelateerde bedrijven. Al met al is dit bijzondere gebouw, vroeger het Shell hoofdkantoor, een kenmerkende hotspot in Amsterdam Noord, een plek die je niet mag missen.

NDSM werf
Deze voormalige scheepswerf aan de oever van het IJ is de laatste jaren uitgegroeid tot een broeinest voor cultureel talent. Het rauwe en industriĆ«le karakter van deze plek vind je bijna nergens anders in Amsterdam nog terug. Deze bijzondere plek biedt een scala aan kleine en grote festivals en andere culturele evenementen. Ook voor een hapje en drankje kun je er terecht, aan de waterkant vind je diverse restaurants en cafe’s.

Broedplaats de Ceuvel
Ecologisch en biologisch verantwoord eten: dat is het uit eten van nu. Bij Broedplaats de Ceuvel kun je terecht voor bijzondere gerechten, die volledig biologisch zijn bereid. Maar dat is niet het enige. Naast dit duurzame cafe bevat deze unieke urban area ook werkplekken, een drijvende bed & breakfast en andere duurzame initiatieven. Dit prijswinnende concept, waarbinnen allerlei nieuwe duurzame technologieƫn worden uitgeprobeerd, zal je zeker inspireren!

Tolhuistuin
Een ideaal uitje voor met vrienden, het menu van de Tolhuistuin bestaat namelijk uit kleine hapjes uit alle windstreken die uitnodigen om te delen. Dit terrein biedt daarnaast ruimte aan een zonneterras aan het IJ, drie theater- en concertzalen, expositieruimtes, een hiphopschool en een kinderkunsthal. De idyllische tuin is het toneel voor allerlei culturele activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden.

EYE filmmuseum
Het perfecte museum voor iedereen die van film houdt. Iedere dag geopend, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Je kunt dus vast wel een gaatje in je drukke agenda vinden! Het gebouw zelf is al bijzonder, deze blikvanger heeft een prachtig uitzicht over het IJ en werd ontworpen door een Oostenrijks architectenbureau. De fraaie expositieruimten met internationaal toonaangevende tentoonstellingen zijn zeker het bezoeken waard. Daarnaast heeft EYE natuurlijk ook comfortabele filmzalen, waarin de nieuwste arthousefilms en de beste klassiekers worden vertoond.