Algemeen
Kan ik de appartementen bezichtigen?

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het helaas niet mogelijk om de appartementen ver voor oplevering te bezichtigen. We gaan er alles aan doen om een kijkdag te organiseren waar je tijdig voor wordt uitgenodigd als je bent aangemeld als geïnteresseerde.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien je niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Om een woning te huren kun je je alvast hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierdoor blijf je op de hoogte van de voortgang van de bouw en ben je er als eerste bij wanneer de verhuur start!

Zodra de verhuur is gestart, ontvang je een link naar een digitale verhuur omgeving binnen deze website.

Dan…
1. Schrijf je in als belangstellende voor een appartement.
LET OP: Deze inschrijving is benodigd NAAST jouw inschrijving voor de nieuwsbrief.

b. Geef jouw voorkeuren voor de appartementen door.

c. Upload de gevraagde documenten. Deze worden gebruikt om je gegevens te controleren en maken je dossier compleet.

Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt de woning aan de best passende kandidaat toegewezen middels een digitale loting. Daarna ontvang je een bericht of je een voorlopige toewijzing krijgt. Vervolgens geef je aan of je deze voorlopige toewijzing accepteert. Kort daarna worden de huurcontracten opgemaakt en wordt het huurcontract digitaal aangeboden en kun je deze digitaal ondertekenen.

Tegen de tijd dat de verhuur start, informeren we je er uiteraard uitgebreid over.

Toetsing en inkomen
Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

Via de huurprijscalculator kun je bepalen welke woning bij jouw inkomen past.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een huurappartement huren?

Helaas kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een appartement te huren in een van onze complexen.

Kan ik als student een huurappartement huren?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook kunnen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een appartement te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een appartement te huren, gelden de volgende inkomenseisen:
Bij een netto maandhuurprijs tot en met € 600,- geldt: 4,5 maal de netto maandhuur.
Bij het meerdere boven € 600,- geldt: 3 maal de netto maandhuur = Brutomaandinkomen (het inkomen van een eventuele partner wordt voor 100% meegerekend).

Voorbeeld netto maandhuurprijs € 750,-:
€ 600 x 4,5 = € 2.700,-
€ 150 x 3 = € 450,-
Zo kom je op een bruto benodigd (gemeenschappelijk) maandinkomen van minimaal € 3.150,- (€ 2.700, + € 450,-).

Vakantiegeld, vaste bonus, vaste 13e maand mogen meegerekend worden bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Voor gepensioneerden geldt een lager benodigd inkomen door de lagere belastingdruk. Het belastbaar inkomen van gepensioneerde kan verhoogd worden met 30%.

Vrij beschikbaar vermogen op een Nederlandse bankrekening kan gebruikt worden voor de inkomenstoets. 10% van het vermogen kan worden meegeteld in het jaarinkomen.

Klik hier om jouw maximale huurprijs te berekenen.

Inschrijven
Wanneer hoor ik of ik een appartement toegewezen heb gekregen?

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan jou is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog appartementen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

De verhuur is nog niet gestart. Wil je op de hoogte blijven over de start van de verhuur? Schrijf je dan in via deze website voor de nieuwsbrief. Wanneer het zover is, sturen wij jou een link naar de digitale verhuuromgeving binnen deze website.

Binnen de digitale verhuuromgeving neem je vervolgens de volgende stappen om in aanmerking te komen voor een appartement:

  1. 1. Schrijf je in als belangstellende voor een appartement. Dit is niet hetzelfde als je inschrijving voor de nieuwsbrief.
  2. 2. Log in op jouw persoonlijke account met de inloggegevens die je ontvangt.
  3. 3. Vul het inschrijfformulier volledig in. Daarna kun je alle gevraagde bijlagen uploaden om je inschrijving compleet te maken. Zonder bijlagen is je dossier niet volledig en word je inschrijving niet in behandeling genomen.
Welke stukken dien ik aan te leveren?

Op basis van de ingevulde gegevens in het inschrijfformulier volgt er een lijst met een aantal stukken die je moet uploaden. Als je nog niet over alle documenten beschikt, kun je deze ook op een later moment toevoegen. Let er wel op dat dit vóór de sluitingsdatum gebeurt om succesvol mee te gaan met de eerste toewijzing.

De volgende stukken kunnen jou gevraagd worden:

Ben je in loondienst?
– Drie salarisstroken
– Werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is

Heb je een uitkering?
– Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
– Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?
– Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
– Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Ben je zelfstandig ondernemer?
– Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
– Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
– Prognose van het aankomende jaar

En indien van toepassing:
– Echtscheidingsconvenant
– Overzicht eigen vermogen
– In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
– In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden
– Verhuurdersverklaring

 

Huren
Wat is de minimale huurtermijn?

De duur van een huurovereenkomst is minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt altijd een opzegtermijn van slechts één kalendermaand. Dit maakt huren in aantrekkelijk voor iedereen die flexibiliteit belangrijk vindt.

Zit er een parkeerplaats bij het appartement?

Ja, bij de woning kan je aanvullend een parkeerplaats huren. Er zijn 106 parkeerplaatsen beschikbaar. De parkeergarage bevindt zich op de begane grond en in de kelder van het appartementencomplex.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten. Voor de gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van maken, worden bepaalde kosten gedeeld. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water en licht en gemeentelijke lasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

 

Opleveringsniveau/oplevering
Wat zijn de gevolgen van de maatregelen omtrent COVID-19 voor de opleverdatum?

Op de bouw wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de opleverdatum van Gare du Nord, momenteel lijkt de impact minimaal. Via onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina houden we je op de hoogte over eventuele wijzigingen in de verwachte opleverdatum. 

Is er een aparte berging bij het appartement?

Ja, alle appartementen hebben een berging. Ook beschikt het appartementencomplex over twee gemeenschappelijke fietsenstallingen.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden worden behang klaar opgeleverd. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk. De plafondhoogte is minimaal 2.60 meter.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart kwartscomposiet aanrechtblad. De keukens zijn voorzien van een oven en een magnetron, koel-vriescombinatie, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser.

De comfortabele badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel, handdoekenradiator en een toilet. De appartementen worden opgeleverd met een douche met glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met witte wandtegels betegeld.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachting is dat de eerste appartementen eind 2021 opgeleverd worden.

Let op! Dit is een prognose. Aan deze prognose kunnen geen rechten worden ontleend. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of iets verder in tijd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de oplevering.