Afhankelijk van je inkomenssituatie heb je verschillende documenten nodig. De meeste documenten zijn noodzakelijk om te bepalen of de woning binnen jouw budget past. Om teleurstelling te voorkomen, kun je alvast met de huurprijscalculator uitrekenen of een woning past bij jouw persoonlijke situatie.

De documenten die gevraagd worden zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, en zijn voornamelijk gerelateerd aan jouw identiteit en inkomenssituatie. Deze documenten worden jou pas gevraagd nadat je een voorlopige toewijzing hebt gekregen. Download de checklist om te bekijken om welke documenten het gaat.

Tijdens de inschrijving hoef je maar 1 document te uploaden:

Meteen aan de slag? Lees eerst nog even de onderstaande aandachtspunten!

Geldigheid

Sommige documenten mogen niet ouder zijn dan 3 maanden op het moment van indienen. Of er wordt gevraagd naar de meest recente documenten. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van je documenten.

Identiteitsfraude

Zorg ervoor dat je BSN niet zichtbaar is op de documenten die je upload. Deze kun je doorstrepen of je kunt de KopieID app van de Rijksoverheid gebruiken. Dit helpt om identiteitsfraude te voorkomen. Documenten waarop het BSN zichtbaar is kunnen wij niet verwerken.

Uploaden

Zorg ervoor dat je het bovenstaande document in je persoonlijke klantdossier uploadt. Dit is een veilige omgeving waarin je zelf je gegevens en documenten kunt beheren. Documenten die per e-mail worden aangeleverd kunnen niet verwerkt worden en zullen direct worden verwijderd.